דף הבית - כוחות הבטחון
לשירות בכוחות הביטחון מאפיינים ייחודיים. מחד, ישנם יתרונות רבים לתא המשפחתי, ומאידך חסרונות הנובעים מדרך חיים שונה זו.
תנאי השירות המאתגרים והשלכותיהם על התא המשפחתי, מחייבים הבנה מקצועית ומעמיקה של המערכת הצבאית.
לדעתי – גיבוש הסכם ממון כשאחד מבני הזוג הוא איש כוחות הביטחון, אינו מובן מאליו. לדאבון הלב, עורכי-דין רבים אינם בקיאים בעולם התוכן המורכב של הפנסיות הצבאיות, ובמעלה הדרך נוצרות לא מעט בעיות. כראש ענף תנאי שירות בחיל האוויר צברתי ניסיון רב בתחום, ולכן אוכל לסייע בגיבוש הסכם ממון באופן מאוזן והוגן.
ואם לא ערכתם הסכם ממון, אם וכאשר תעמדו לפני פרידה – תהיו זקוקים לסיוע מקצועי ורגיש בהתאם לאופי הייחודי של התא המשפחתי שלכם.
משפחה מגויסת
בעלי משפחה המשרתים בכוחות הבטחון מתמודדים ללא הרף עם השלכות השירות על התא המשפחתי ועל הזוגיות. המשותף לכולנו, הוא חווית חיים משותפת, שפה משותפת ואתגרים זהים. במעלה הדרך מתעוררים משברים הקשורים לאופי חייכם הייחודי, למשל, סמוך להחלפת תפקידים, קידום בדרגה, מעבר בין בסיסים, ובעיקר לקראת מועד הפרישה. מאפיינים אלה מצריכים הבנה מעמיקה בתנאי הפרישה, הזכויות, קצבת הפנסיה – ולשם כך אעמוד לרשותכם.
חלוקת פנסיה תקציבית בגירושין – ביטחונכם מעל הכול
רובנו לא מודעים לכך, שהחיסכון הפנסיוני והזכויות הפנסיוניות הם נכס כלכלי משמעותי, הנחלק בין בני הזוג בעת גירושין. כשמדובר בבני זוג, שאחד מהם משרת בכוחות הביטחון, ישנם גורמים ייחודיים נוספים שיש לקחת בחשבון:
ההבדל בין סוגי הפנסיות והחיסכונות הפנסיוניים הקיימים בשוק, ומנגנוני הפידיון של כל אחד מהם מחייב מציאת פתרונות יצירתיים.
הבחירה ללוות אתכם
בחרתי להעניק שירות ייעודי לאנשי ומשפחות כוחות הביטחון, בשל ניסיוני האישי והמקצועי בעולם זה:
ניסיוני העשיר בגישור לגירושין בקרב זוגות מכוחות הביטחון, היכרותי העמוקה עם החלטות שיפוטיות וחוקים ייחודיים לאנשי כוחות הבטחון, בשילוב היכרותי המעמיקה של מנגנוני הטיפול באנשי כוחות הבטחון – הם הסיבות שאנשי כוחות בטחון רבים מגיעים אליי לליווי וייעוץ המותאמים במיוחד להם.
לפרסום של עיתון מעריב בעניין הפנסיה התקציבית
יגעת ומצאת- תאמין לאחר עבודה משפטית מאומצת של 4 שנים, אני שמחה לעדכן, כי ביום 22.1.2024, בג"ץ סתם את הגולל על עתירה של בת זוג של גמלאי לשעבר נגד פסקי דין של בית הדין הרבני האיזורי ובית הדין הרבני הגדול. בפסקי הדין נקבע, כי לגמלאי יש זכות לתכנן מס ולדווח על הגימלה כמשכורת ראשונה או שנייה לבחירתו. בהמלצת בג״ץ, העותרת משכה את עתירתה. בפסק הדין נכתב בפירוש כי נשמעו טיעונים משפטיים בעקבותם המליץ בג״ץ לעותרת למשוך את עתירתה. מהלך זה רלוונטי לגמלאים שהתגרשו ומחוייבים בהעברת חלק מהגימלה לבן הזוג לשעבר. פסק דין חשוב! מדובר בהלכה שיכולה להתבטא במאות ואף אלפי שח לחודש לגמלאים גרושים שעובדים בעבודה שנייה. עכשיו – אנו בעיצומו של הליך דומה בערכאה האזרחית (בית משפט לענייני משפחה וביהמש המחוזי). נמשיך לעדכן